Valg af hækkeklipper

12 februar 2022
lotte_hindsberg

editorial

Går du med planer om at købe en ny hækkeklipper har du flere muligheder alt efter dit behov. Du kan vælge at købe en manuel hækkeklipper. Den er billig og nem at betjene. Det anbefales dog ikke hvis du har en stor hæk, men har du en lille bitte hæk er den fin og den er også god at have, hvis du har en genstridig gren.

Alternativet til en manuel hækkeklipper er en hækkeklipper på batteri eller en hvor du tilslutter en ledning. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Du kan se flere forskellige Makita hækkeklipper her.

Makita hækkeklipper

Batteri eller ledning

Som nævnt er der fordele og ulemper ved begge. En hækkeklipper med ledning er lettere og du kan derfor klippe hæk længere. Omvendt er det besværligt med en ledning og du risikere at klippe ledningen over, hvis du ikke er forsigtig og opmærksom.

En hækkeklipper på batteri er derimod tungere, men den er på samme tid mere fleksibel og du slipper for at tænke på at der er en ledning.

Om du vælger den ene eller anden løsning er op til dig og dit behov, men hvis du vælger en hækkeklipper der kører på batteri kan du med fordel vælge et mærke som du allerede har og hvor batteriet er af samme størrelse. Mange mærker har i dag valgt at deres batteri har samme størrelse, hvad enten du bruger det til din hækkeklipper eller din skruemaskine.

Så når du skal vælge en ny er det en god ide at kigge på mærkets sortiment. Har de et bredt sortiment, hvor du har mulighed for at bruge det samme batteri eller skal du ud og købe et nyt mærke og have flere former for batterier og opladere. Har du kun et batteri skal du hvergang sikre dig at det er opladet.

Flere Nyheder