Vælg maling der er miljøvenligt og passer til dit indeklima

08 februar 2022
lotte_hindsberg

editorial

Skal du have malet din bolig indvendig er det vigtigt at du er omhyggelig i dit valg af maling. Det er uanset om du selv skal male eller går en maler til at male. Der er to ting som du skal være opmærksom på. Den første er at jo bedre maling du vælger jo pænere vil resultatet blive og jo længere vil dine vægge forblive pæne.

Det næste du skal være opmærksom på er at vælge en maling som er miljøvenlig og som sikre at du har et sundt indeklima. Et usundt indeklima kan give dig og resten af familien koncentrationsbesvær, hovedpine og åndedragsbesvær. Du kan læse mere på malersoroe.dk.

 

maler sorø

Hvilken maling skal du vælge?

Når du skal vælge maling til din bolig har du flere muligheder. Det er en god ide at vælge en maling der er baseret på vand og ikke olie. Der er flere miljømærkninger som du kan kigge efter når du skal vælge. Det er blandt andet Den blå krans, svanemærket og EU-blomsten. Selvom du vælger en miljøvenlig mærket maling skal du ikke frygte at malingen er af dårligere kvalitet. Miljøvenlig maling er af mindst lige så god kvalitet som andre former for maling.

En anden type maling som du med også kan vælge er kalkmaling. Det er maling, der kan bruges på stort set alle overflader. Det er en maling, der er nem at male med og det har den fordel at den tørre hurtigt. Kalkmaling helt fri for mikroplast, uønsket kemi og giftige tilsætningsstoffer og det endelige resultat bliver stadig flot.

Er du i tvivl om hvilken maling du skal vælge, kan du med fordel spørger din lokale maler. Han er ved siden af at være uddannet maler, også uddannet til at råde og vejlede. Han vil kunne hjælpe med at vælge den helt rigtige maling.

Flere Nyheder