Undgå at få vand indendørs med en tagrens

09 juli 2020
lotte_hindsberg

Er du hus eller sommerhusejer er det vigtigt at du om efteråret får fjernet gamle blade fra dig tag og får renset dine tagrender inden at efterårets regn og vinterens sne kommer. Hvis dit tag og tagrender er stoppede kan vandet ikke blive ført væk og ned i din kloak. I stedet for vil vandet søge andre muligheder og det kan betyde at det kan finde vej ind igennem dit tag, vinduer eller ned i din kælder. Du kan enten selv rense dit tag, men du kan også få en tagrens i Aalborg, hvis du bor i det område.

Få også fjernet alger og mos

Samtidig med at du får fjernet gamle blade og andet snavs, der har samlet sig på taget og tagrenderne, er det en god ide at få fjernet alger og mos. Alger er i sig selv ikke farlige, men det ser ikke særlig kønt ud og det gør det nemmere for mos at sætte sig fast. Mos samler på vand og kan give vandskader.

Du kan selv fjerne det forsigtigt med en hård børste og efterfølgende skylle efter med vandslangen. Vælger du at få et firma til det skal du være forsigtigt med at få det trykspulet da det kan få tagsten til at flytte sig hvis strålen er for hård og så er der risiko for at du får vand ind på loftet.

Samtidig med at der fjernes gamle blade er det en god ide at få skåret store træer ned, så deres grene ikke hænger ind over huset. Derved mindsker du mængden af blade betydeligt.  

Når du skal finde et firma, er det en god ide at kontakte flere og spørge om hvordan de har planer om at rense dit tag. Efterfølgende kan du i ro og mag finde det firma, der har givet det bedste tilbud.

Flere Nyheder