Spar penge – og skån miljø og klima – med en moderne varmepumpe

25 februar 2020
astrid_pedersen

Hører du til den stadigt stigende gruppe af danskere, som hopper med på den grønne omstilling og derfor energi optimerer deres bolig? Så kan du, hvis altså du er husejer, vælge at skifte til en klima venlig varmepumpe.

Hvad er forskellen på en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe?

Forskellen på de to forskellige typer varmepumpe er måden hvorpå dit hus opvarmes. Både luft til vand varmepumper og luft til vand varmepumper benytter sig af forskellen på temperaturen inden for og uden for dit hus – men hvor en luft til luft varmepumpe erstatter gammeldags og ineffektive el radiatorer, er en luft til vand varmepumpe konstrueret til på samme måde som et fyr at opvarme brugsvand og cirkulations vand.

Dette betyder, at du med en luft til luft varmepumpe udelukkende får opvarmet luften i dine stuer og værelser, hvor en luft til vand varmepumpe også opvarmer det vand, du bruger til eksempelvis bad og opvask. Der er fordele ved begge modeller – med en luft til luft varmepumpe kan du for eksempel opnå et renere indeklima, idet luften filtreres gennem smarte partikel filtre i varmepumpen. Dette medfører, at du ikke behøver at lufte ud så ofte, hvilket igen fører til yderligere besparelser på din varmeregning.

En luft til luft varmepumpe kan også ”vendes” og bruges som air condition eller klima anlæg i de varme sommer måneder. Du kan fjernstyre din varmepumpe således at den ikke står og pumper varme ud mens du ikke er hjemme, men først tænder når du eksempelvis kører fra arbejde. På den måde kan du komme hjem til et lækkert tempereret hus uden at have et overforbrug af varme.

Hvis du leder efter den helt rigtige varmepumpe til dit hjem, kan du finde et stort udvalg af varmepumper online. Klik ind forbi gramenergi.dk og læs mere!

Flere Nyheder