Spar penge med en energieffektiv luft til vand varmepumpe

03 august 2020
astrid_pedersen

Inden for de seneste år er grøn omstilling og en generel sænkning af vor samlede CO2 udledning blevet et hot topic i medier og i politik. Der tales utroligt meget om hvorledes vi som samfund kan øge vores bidrag til en mere miljø og klima venlig fremtid. Som privatperson er der mange steder du kan skære – for eksempel på dit indtag af kød, på dine flyrejser og på dit generelle forbrug.

Er du husejer er der mange lavt hængende frugter som er lige til at plukke hvis du og familien ønsker at hoppe med på den grønne bølge. Et hus kan gøres mere klima venligt ved hjælp af efterisolering og andre former for energi optimering. Opvarmning af hus er blandt de største kilder til udledning af CO2 for privat personer. Og derfor giver det samtidig rigtig god mening at kigge på varme forbruget når huset skal være mere grønt.

Skift til varmepumpe og spar penge

Den helt store gevinst venter dig hvis du skifter dit gamle, slidte fyr eller dine uddaterede elektriske radiatorer ud med en luft til vand varmepumpe eller med en luft til luft varmepumpe. En varmepumpe er nemlig op til fem gange mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi end de konventionelle varmekilder i et hus.

En luft til vand varmepumpe kan for eksempel sagtens erstatte et gammelt olie eller gas fyr, og er samtidig mere driftsikkert end et sådant. En luft til vand varmepumpe skal ikke konstant renses, repareres eller have fyldt nyt brændstof på. Og den høje energi effektivitet sætter dig i stand til at tage varme brusebade samtidig med at du fyrer godt op for varmen gennem de lange frostkolde vinter måneder uden at skulle have dårlig samvittighed over for klimaet.

Hos Nærvarme kan du få en luft til vand varmepumpe på abonnement – læs mere på https://naervarme.dk/ 

Flere Nyheder