Smarte tricks til at få en nemmere have

14 maj 2020
Emilie Jacobsen

Mange holder af at have en have, men holder ikke af det arbejde, der følger med at have en. Hvis du har det sådan, er det vigtigt, at du sørger for at gøre din have så nem som muligt. På den måde kan du sikre, at du ikke kommer til at bruge unødigt meget tid ude i haven. 

Faktisk findes der mange måder, hvorpå du kan gøre haven nemmere for dig selv. Nogle af dem kan du købe dig til, andre kan du sikre dig ved at være ude i god tid.

Hvis du har problemer med, at der bliver ved med at vokse græs ind i dine bede, kan du købe græskanter, der kan stå rundt i kanten af bedet. Det er metalkanter, der sikrer, at græsset ikke vokser ind i bedet. Dermed bliver det langt nemmere for dig at holde bedet pænt.

Du kan blandt andet købe græskanterne hos lyngeshop.dk. De har et stort udvalg af udstyr til haven. Læs mere på https://www.lyngeshop.dk/graeskant 

Et andet stort problem for mange haveejere er ukrudt. Det bliver ved med at komme, og der kommer til at være meget arbejde med at fjerne det. Hvis du vil gøre haven nemmere for dig selv, er det en god ide, at du lægger meget arbejde i at fjerne ukrudt tidligt på sæsonen. På den måde får ukrudtet ikke mulighed for at brede sig lige så meget. 

Har du problemer med mælkebøtter i haven, er det vigtigt, at du sørger for at sætte ind over for dem. Har du ikke mulighed for at fjerne hele planten med rod, kan du i det mindste nippe blomsterne af.

På den måde undgår du, at den spreder sine frø i hele haven. Er der et område, der er hårdt ramt af ukrudt, kan du vælge at dække det over af sorte sække, så det ikke kan få sollys. Det kan være med til at slå ukrudtet ihjel, selvom det tager tid. 

Flere Nyheder