Se hvordan du kan energioptimere dit hjem

15 november 2019
admin

Hvis du i dag har en ældre bolig, kan du gøre nogle effektive tiltag for energiløsninger, der sparer dig for mange penge på din varmeregning. Der er i dag mange forskellige muligheder og løsninger på markedet, hvorfor det er vigtigt at overveje, at det er en løsning der er godt investeret ud. Det er oftest løsninger som kan være dyre, men formålet er at det tjener sig ind igen på den lange bane. Derudover er det tiltag der vil øge din boligværdi, da der er stor fokus på opmærksomhed omkring den grønne omstilling både i Danmark og hos den enkelte borger. 

God isolering er vigtigt

Første step kan være at få isoleret dine vægge. Det har en stor betydning for din energiomkostninger, at der er en god isolering i huset. Dermed har kulden svære ved at trænge ind i huset, så det kræver ekstra varme for at opvarme huset. 

Derudover er det vigtigt, at sikre at der er god og tæt isolering i loftet. Da taget og loftet er et af de yderste lag i boligen, er det samtidig en stor overflade der kan skab et stort energitab. Det fungerer sådan, at varme søger opad, og hvis du derfor ikke har en god isolering i loftet, vil varmen blot sive ud. 

Renovering eller udskiftning af huset essentielle dele

Det er meget normalt, at hvis du har en ældre ejendom eller en bolig med år på bagen, at der kan være utætheder i husets tag eller vinduer. Det betyder naturligvis, at varmen i huset lettere siver ud, og de kolde måneder giver større varmeregninger. Derfor bør du overveje at få udført en komplet gennemgang af din bolig for evt. utætheder i taget eller vinduer. Her kan du sammen med fagmanden tage en vurdering på om det kan repareres eller udskiftes til en mere energivenlig løsning.

Er du fra Midtjylland, og søger hjælp til at energioptimere dit hjem, har vi lavet lidt research og fundet frem til en kompetent fagmand.

Flere Nyheder