Sådan skal din regnmåler placeres i haven

11 august 2020
Sara Mortensen

Hvis du har købt en regnmåler eller fået en regnmåler i gave, så gælder det om at få placeret den rigtigt ude i haven. For det første så skal en regnmåler placeres i en have og ikke på en terrasse. Den skal gerne stå i græsset, så den er cirka 80-100 cm. over jorden.

Måleglasset skal hænge vandret, og derfor skal din regnmåler placeres i jorden så måleglasset opnår denne vandrette vinkel. Din regnmåler skal derudover placeres frit i haven, så den ikke står i læ op ad noget. Derfor kan man som hovedregel placere den mindst 2 meter væk fra buske, træer, blomster, planter eller lignende. Den skal stå helt frit og for sig selv. Hvis du opfylder alle disse krav, så kan du få den mest præcise måling af regnen. 

Hold din have smuk med den rette mængde vand

En regnmåler er genial, hvis man går op i sin have. Hvis man elsker at have en velplejet og flot have, så er en regnmåler et smart lille værktøj. Du kan holde øje med hvor meget vand der fx er faldet over natten, og derfor kan du også regulerer den vandmængde du giver til dine blomster og planter dagen efter. Mange som går op i deres have har bestemte vandingsdage og derfor er det smart lige at tjekke hvor meget vand der er faldet, så man ikke bare giver den fuld gas med haveslangen som man plejer, fordi så drukner blomsterne. 

Nogle har også en havemand der kommer og vander haven. Her kan man med fordel lige fortælle ham om regnmåleren, så han også kan holde øje med vandmængden inden han vander haven. En regnmåler er som sådan ikke avanceret, men den kan virkelig give noget til at få holdt en velplejet have – og så er der mange, der synes det er lidt spændende at følge med i vejret i det hele taget. Med en regnmåler, kan man have helt styr på hvor mange millimeter der er faldet om natten eller i løbet af ugen.

Flere Nyheder