Når du skal forhandle med din bank om dit boliglån

07 juli 2021
lotte_hindsberg

Mange mennesker har en overdreven respekt for banken og glemmer, at det er en forretning som alle andre. De glemmer også, at bankrådgiveren som de tror er deres “mand” i banken er ansat af banken, og derfor også er ansat til at varetage bankens interesser, som er at skaffe banken de bedste betingelser, når du ansøger et lån.

Det betyder reelt at det er en god ide at have en boligadvokat med når der skal forhandles boliglån med banken. En boligadvokat er en jurist der har bolighandel som speciale. Han er dermed en erfaren forhandler, når der blandt andet skal forhandles lån med banken. Det er vigtigt at forhandle med banken for selv små forskelle i lånebetingelserne kan have en stor betydning på en periode på 30 år. Det kan f.eks. betyde at du kan udskifte dit køkken eller bad før end det ellers var muligt. Du kan læse mere her https://www.xn--boligadvokatkbenhavn-ncc.dk/. Husk også at besøge flere banker og forhandle om et boliglån.

Forhandling med sælger og ejendomsmægleren

Et andet sted, som de fleste dog er opmærksom på, er forhandling med sælger eller dennes repræsentant ejendomsmægleren. Her kan der også være mange penge at spare, især hvis man ved hvor. Det ved din boligadvokat. Ejendomsmægleren er ansat til at få den bedst mulige pris, ligesom din advokat arbejder på din vegne. Det betyder at ejendomsmægleren vil fremhæve boligens bedste sider og gå let og elegant over de mindre gode. Det ved din advokat og det er her der er mange penge at spare, når der skal forhandles pris.

Vælger du selv at forhandle så husk at få lavet et forbehold i købsaftalen. Et forbehold sikre dig at aftalen først er gyldig, når din boligadvokat har læst aftalen igennem og godkendt den. Til sidst kan din boligadvokat også hjælpe dig med at få tinglysningen af skødet lavet og tinglyst af Tinglysningsretten.

Flere Nyheder