Køb trygt ny bolig med hjælp fra boligadvokat

29 marts 2021
astrid_pedersen

Skal du flytte – og skal du i den forbindelse investere i en ny bolig? Så bør du få fat på en kompetent boligadvokat.

Hvornår skal jeg bruge en boligadvokat?

En dygtig boligadvokat er nærmest et must for alle boligkøbere. Derfor skal du bruge en boligadvokat, når du står for at skulle købe et hus eller en lejlighed. I hvert fald hvis du vil være helt sikker på at du træffer beslutningen om køb af den pågældende bolig på et oplyst grundlag.

Hvordan kan boligadvokaten hjælpe?

En boligadvokat hjælper typisk med at gennemlæse al den dokumentation som har relevans for bolig handelen. Når du ser et hus eller en lejlighed til salg vil der knytte sig en del dokumenter dertil som bør nærlæses forud for købet. Det drejer sig selvfølgelig først og fremmest om salgs opstillingen.

Der ud over findes der også dokumenter som hidrører fra selve ejendommen, hvis der er tale om en lejlighed, eller det omkring liggende område, hvis der er tale om et hus. Det er altid smart at kigge eventuelle budgetter og regnskaber for ejendommen eller foreningen igennem for på den måde at danne et indtryk af økonomien. Er bolig foreningen for eksempel præget af mangelfuld drift eller en sløj økonomi vil dette fremgå af disse dokumenter.

Du kan også med fordel lade boligadvokaten læse referater af møder i bestyrelses eller forenings regi – for eksempel general forsamlinger – grundigt igennem for at danne et billede af hvorledes ejendommen administreres. Her af vil det samtidig fremgå om der skulle være planlagt projekter som kan få indflydelse på din økonomi i form af eksempelvis stigninger i de fælles udgifter. Og så kan din boligadvokat gøre dig opmærksom herpå.

Hvis du leder efter en dygtig boligadvokat i Odense, Aarhus, København, Roskilde eller Esbjerg kan du trygt kontakte Knudsgaard Advokater – læs mere på knudsgaardadvokater.dk.

Flere Nyheder