Hvornår trænger dit gulv til at blive slebet?

14 april 2021
Maya Hindsberg

Der vil komme et tidspunkt i dit gulvs liv, hvor det vil trænge til at blive slebet. Det kan være, når lakken er blevet slidt igennem, eller når træets overflade er blevet ridset og hakket. Det kan f.eks. ske, hvis man har små børn, som givet hvis både sviner og taber ting, men også hvis man f.eks. har en stor hund eller katte, hvis klør godt kan sætte spor i gulvet. Når det er sagt, så er gulvafslibning ikke noget, man skal foretage sig i tide og utide.

Hver gang man sliber gulvet, vil det nemlig blive slidt lidt ned, og derfor vil der komme et tidspunkt, hvor der bare ikke er mere at slibe, uden at ødelægge gulvet. Når du har slebet gulvet kan du selv vælge, hvilken efterbehandling der skal være på dit gulv. Fordelen ved at vælge olie eller sæbebehandling er, at du kan friske gulvet op med en grundig afrensning og en ny behandling, i stedet for at slibe det, hvilket kan forlænge gulvets levetid. For mere info kan du tjekke gulvkanonen ud.

Efterbehandlinger

Når du har slebet gulvet, skal du vælge en efterbehandling. Her skal du overveje, hvordan du ønsker, at dit gulv skal se ud. Lyst, mørkt, naturligt etc.? Det er også vigtigt, at du overvejer om udseende, eller det praktiske er mest vigtigt, for nogle gange vil du skulle lave mere praktisk vedligeholdelse, ved at vælge det udseende du elsker. Mængden af vedligeholdelse du gider at stå med spiller altså en vigtig rolle og det samme med, hvor slidstærkt det er.

Sæbe er en af de valg folk tager, når det lyse flotte trægulv er vigtigt for dem, men det kræver jævnligt vedligeholdelse, men kan til gengæld også friskes op løbende.

Olie er en god mellemvej, du kan få et udseende, der minder om sæben, men med mindre vedligeholdelse.

Lakken er det der er mest slidstærkt, men det er ofte ret mørkt i sit udseende og kan ikke fornyes.

Flere Nyheder