Hvorfor fyre med træpiller?

28 august 2020
Silje Hansen

Hvis du har en brændeovn eller et fyr derhjemme, så skal du sikkert løbende købe brænde eller andet dertil. For hvordan skal du ellers få ordentligt gang i flammerne?

Som du nok allerede ved, så kan det være en bøvlet og dyr fornøjelse at få fat i en masse brænde, hvis ikke du selvfølgelig selv kan kløve det. Det er selvfølgelig utrolig smart, men det kan også være rigtig tidskrævende. Der er dog andre alternativer til det traditionelle brænde – det alternativ er træpiller.

Gode grunde til at bruge træpiller

Hvis ikke du allerede kender til træpiller, så er det helt simpelt små piller af træ, som kan variere i hvor mange mm de er. Som du måske allerede kan fornemme, så kan træpiller være meget nemme at håndtere, i og med at de ikke er så store. Du kan derfor nemt tage en god håndfuld og bruge den til at fyre op med. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle brændeovne, som kan tåle, at der bruges træpiller. Der kan nemlig skabes en ekstra høj temperatur, når der fyres med træpiller. Spørg derfor altid gerne til råds, før du finder de næste træpiller, du skal fyre med.

En anden god grund til at bruge træpiller er, at er er helt rent træ, som ikke er med tilsætningsstoffer eller andet. Det betyder, at du kan fyre miljøvenligt og med tanke for miljøet. For hvis man har muligheden for at kunne træffe grønnere valg, hvorfor så ikke give sit bidrag til, at der udledes mindre forurening fra ens husstand.

En tredje god grund til at fyre med træpiller er, at de er nemme at opbevare. De fylder nemlig også væsentligt mindre end hvis man brugte almindeligt brænde. På den måde skal du ikke tænker over, hvordan du får skabt ekstra plads. 

Du kan finde dine træpiller her: https://www.braendselsgaarden.dk/traepiller-6-mm

Flere Nyheder