Hvorfor bliver tømrer i Odense?

29 juni 2021
Johanne Hansen

Selve dét at være tømrer i dagens Danmark

Tømreruddannelsen er af mange mennesker en lille smule undervurderet, når alt kommer til alt. De fleste synes ikke det er noget, man kan tjene mange penge på, og akademikerne har lidt overhalet det gamle håndværk indenom.

Men når det er sagt, er tømreruddannelsen én af de ældste uddannelser i Danmark, og dermed også en af de mest stolteste traditioner for uddannelser. Og når det er sagt, er der også en anden rigtig god grund til at overveje at give tømreruddannelsen et skud – for vi mangler tømrere her i Danmark.

Selvom rigtig mange vælger at uddanne sig til tømrer, er der altid forespørgsel på tømrer, og der vil altid være en efterspørgsel, der sikrer dig fast arbejde indtil du går på pension. 

Altid arbejdsmuligheder

Forestil dig at du er tømrer i odense – når du er færdig med at være på Fyn, får en kæreste i København eller vil prøve lykken i Jylland, jamen så skal du aldrig tænke på dine jobmuligheder. Overalt vil der altid være tilbud og en tømrers beskæftigelse, er oftest det samme over hele landet, hvilket garanterer dig, at der ikke lige pludselig er nogle krav, du ikke lever op til – det afhænger selvfølgelig af den enkelte virksomhed, men det er sjælendt set.

Som tømrer skal du kunne lide og arbejde i frisk luft, bruge dine hænder og ikke mindst samarbejde med andre og fungere i sociale grupper. Det er altså også et arbejde, der slider på dig, men det giver også god erfaring med dét at kunne skabe og bygge et håndværk op fra bunden.

De fleste bruger deres erfaring derhjemme til renoveringsprojekter med mere, og lige pludselig bliver de huslige projekter let som en leg for den erfarne tømrer. Noget der også hurtigt kommer til gavn for resten af familien.

Flere Nyheder