Hold varmen med træpiller

22 oktober 2019
admin

Når vi går de koldere tider, efterår og vinter, i møde, bliver det sværere at holde varmen uden lidt hjælp. Derfor kan man f.eks. fyre op med træpiller og holde huset varmt på en CO2-neutral måde. Disse kan man flere steder få leveret direkte til døren, så man kun behøver bekymre sig om at fylde dem på fyret.

Undersøg hvilke træpiller, du har brug for

Der findes flere forskellige piller, så det er værd at undersøge mulighederne, inden man bestiller. De findes f.eks. i forskellige størrelser og forskellige typer. Så det er en god idé at undersøge, om man har brug for træpiller på 6 mm eller 8 mm. Derudover skal man også beslutte, om det skal være den almindelige type eller en mere grøn og miljøvenlig type af piller.

Pillerne fremstilles som regel ved, at rester fra træindustrien presses sammen under højt tryk. Disse rester er f.eks. savsmuld og træspåner. Når disse presses under så højt tryk, frigøres der lignin, der er træets naturlige bindemiddel. Dermed kan pillerne holde formen, og de får en høj brændværdi.

Køb træpiller lokalt

Overvej, om du vil afhente dine træpiller selv eller gerne vil have dem bragt til døren. Uanset hvad, er det rarest at bestille dem fra et sted, der ikke er alt for langt væk. Hvis man selv skal hente dem, er det lettest, hvis man ikke skal køre alt for langt. Hvis man derimod får dem bragt, kan der komme ekstra omkostninger på, hvis de skal køres langt, og nogle firmaer bringer kun ud i visse dele af landet. Derfor giver det bedst mening at købe dem lokalt.

Har man brug for træpiller og bor på Fyn eller øerne, kan man læse mere her. På denne side kan man både få forskellige typer og størrelser piller og forskellige typer olie.

Flere Nyheder