Frisk taget op med en algebehandling

19 juli 2020
astrid_pedersen

Er taget på dit hus skæmmet af grønne alge og mos vækster? Så bør du kontakte et firma med speciale inden for tagrens og bestille en algebehandling. Det kan nemlig godt være svært at komme af med alger, lav og mos når først det har bidt sig fast i din tagbelægning.

Uanset om dit tag består af teglsten, eternit, skifer eller andet materiale vil de hårdføre organismer kunne finde fodfæste i taget. Da taget hele dagen ligger badet i solskin udgør det det perfekte vækstlag for alger og lav som mestendels ernærer sig ved en proces som kaldes fotosyntese, og som gør brug af solens uv lys til at danne næringsstoffer. Og gror der først lav og alger på dit tag vil de ikke forsvinde af sig selv.

Hvorfor foretage en algebehandling af taget?

Selv om alger, mos og lav ikke ernærer sig ved din tagbelægning kan de stadig forårsage skader på taget. Gennnembryder organismernes rødder tagstenenes beskyttende overflade kan der dannes kanaler som leder fugt ind i materialet. Dette kan føre til frostsprængninger om vinteren, og kan give anledning til skimmelsvamp i tagkonstruktionen. Derfor er det en rigtig god idé at få fjernet de grimme og triste belægninger.

Kan jeg selv rense mit tag?

Det kan virke fristende blot at gå ned i det nærmeste byggemarked og leje en højtryksspuler således at man selv kan foretage en tagrens. Men her skal du være opmærksom på at du hurtigt kan komme til at gøre mere skade end gavn. Med for højt tryk og forkert vinkling kan du komme til at ødelægge overfladen på dit tag. Så vil alger og mos få endnu nemmere ved at opstå, og du risikerer et ødelagt og utæt tag.

I stedet bør du tage kontakt til Algemesteren som på effektiv og miljørigtig vis kan behandle dit tag imod alger. Læs mere på http://www.algemesteren.dk/tagrens/ 

Flere Nyheder