Få hjælp til at vælge den rigtige varmepumpe

19 juli 2020
lotte_hindsberg

Går du med tanker om at udskifte dit oliefyr med en mere miljøvenlig og billigere varmekilde, kan du med fordel overveje at få en varmepumpe. En varmepumpe er meget billigere end en traditionel varmekilde, samtidig med at den udleder langt mindre C02.

Hvor et oliefyr udleder 1:1 kW får du mindst 3:1 kW med en varmepumpe. Derfor er en varmepumpe også tjent ind efter en 5-6 år og med en levetid på 15-20 år, er det en god investering. Hvis du leder efter varmepumper i Grindsted, kan du med fordel starte med at få en autoriseret installatør ud og kigge på din bolig.

Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Når og hvis du skal vælge en varmepumpe, bør du starte med at få en autoriseret installatør til at komme og kigge på dit hjem og får råd og vejledning af ham til hvilken varmepumpe der bedst passer til din bolig. Der er grundlæggende 3 forskellige typer.

Som udgangspunkt er det vigtigt at din bolig er godt isoleret og er den ikke det, bør du starte med at få det gjort.

Din autoriseret installatør kan udregne, hvor stor varmepumpen skal være og om det er nødvendigt at få lagt rør ind, så varmen kan blive bedre fordelt. Det kan f.eks. være nødvendigt, hvis du har et hjem med flere etager. Alternativt skal du have installeret flere varmepumper i huset. 

Værdsætter du dine naboer og jeres venskab er det vigtigt at varmepumpen bliver sat et sted, hvor den genere alle mindst muligt. Det anbefales heller ikke at den sættes under værelser hvor der soves.

Der skal også søges om tilladelse hos kommunen. Det er rent proforma men skal gøres. Din installatør kan hjælpe med at få udfyldt papirarbejdet. Du skal også skrive til BRF Kredit og fortælle, at du har fået en ny energikilde.

Flere Nyheder