Få hjælp til at vælge den rigtige maling

03 februar 2022
lotte_hindsberg

editorial

Når du skal have malet er det ikke ligegyldig hvilken maling du vælger. Pris og kvalitet følges som regel sammen og jo bedre maling du vælger jo bedre resultat vil du få og dine vægge vil holde sig pæne længere, så der går længere tid før det er nødvendigt at male igen.

Udover at den maling der bliver malet med skal være af en god kvalitet er det også en god ide at vælge en der er miljøvenlig og godt for indeklimaet. En maling baseret på olie udgiver dampe i lang tid og har du fået malet med oliebaseret maling kan du ikke benytte rummene med det samme. Et dårligt indeklima vil påvirke dit åndedrag, kan give dig hovedpine og din koncentration. Oliebaseret maling er god udendørs, da det er bedre til at holde fugten ude. Du kan læse mere på malerroedovre.dk.

maler rødovre

Kalk eller vandbaseret maling

Frem for at vælge en oliebaseret maling kan du med fordel vælge en vandbaseret maling eller en kalkmaling. Når du har malet færdig, vil der ikke kunne ses forskel og du kan tage rummet i brug, så snart malingen er tør.

Er miljøet vigtigt for dig kan du med fordel vælge en maling der er skånsom for miljøet. Du behøver ikke være nervøs for at malingen er af mindre god kvalitet. Det har ingen betydning for kvaliteten, kun hvor skånsom malingen er for miljøet. Du kan med fordel kigge efter en maling der er markeret med Svanemærket, EU-blomsten eller Den blå krans. Dermed sikre du dig at malingen er skånsom mod miljøet.

Er du i tvivl om hvilken maling du skal vælge, kan du med fordel spørge din maler om råd. Ved siden af at være ekspert i at male er han også uddannet til at kende til de forskellige typer af maling og i at råde og vejlede sine kunder, så de får det bedst mulig.

Flere Nyheder