Få hjælp af din lokale boligadvokat, når du skal købe bolig

07 juli 2021
lotte_hindsberg

Da de fleste har fokus på, hvor mange penge det koster at købe en bolig, især da det ofte er den største økonomiske beslutning, de foretager sig i deres liv, kan det virke selvmodsigende at bruge penge på en boligadvokat. F.eks. boligadvokathorsens.dk. Men det er den helt forkerte holdning. Især fordi det er en handel du kun gør få gange i dit liv, er det en god ide at have en erfaren jurist med speciale i boligkøb med, når du skal finde og købe en ny bolig.

Især en der har erfaring med det lokale område. Han vil vide hvilke banker du med fordel kan besøge og ansøge om et lån, han kender til kommunens lokal planer. Planer der kan have en afgørende betydning for, om du har lyst til at købe en ny bolig i lige det område. Det er de færreste der har lyst til at købe en bolig, lige op af en ny motorvej, hvor alle kan kigge ind i soveværelset.

Købsaftalen og tinglysning af skødet

Når du har fundet den bolig du gerne vil købe, er det tid til at forhandle med sælger. Nogle gange sker det direkte med sælger andre gange igennem ejendomsmægleren. I begge tilfælde kan du med fordel overlade forhandlingerne til din boligadvokat, som er en erfaren forhandler. Husk han er ansat til at varetage dine interesser og lever af at gøre en god forretning på dine vegne.

Når købs aftalen er på plads skal der laves et skøde som skal tinglyses. Det er det tinglyst skøde, der er dit bevis på at boligen er din. Det er derfor i din interesse at det sker så hurtigt og smertefrit som muligt. Før skødet er tinglyst kan sælgers kreditorer tage pant i boligen, også selv om du for længst er flyttet ind. I dag foregår en tinglysning digitalt.

Flere Nyheder