Få billigere og bedre boliger i provinsen

19 juli 2020
lotte_hindsberg

Hvis du er på jagt efter en ny bolig kan du med fordel løfte blikket og kigge alle andre steder end i storbyerne og i stedet kigge efter en bolig i provinsen i stedet. Det er markant nemmere at finde en bolig udenfor storbyerne og derudover får du mere bolig for pengene.

Der kan ofte være flere tusinde kr. i forskel på huslejen på en sammenlignelig bolig.

Det er ikke de eneste fordele ved at flytte ud i provinsen. Det kunne f.eks. være til en ledig bolig i Jammerbugt.

Kommunerne er også opmærksomme på der skal noget ekstra til at folk har lyst til at flytte til deres kommune. Ofte fordi de er nervøse for at de ikke kan finde job i området.

Samarbejde mellem virksomhederne og kommunen

For at imødekomme nye borgeres frygt for at skulle pendle i timevis hvis de flytter til kommunen, har de etableret et samarbejde med virksomhederne i området. De præsentere virksomhederne for de nye borgere og deres kvalifikationer. Det har den ekstra effekt at virksomheder der har tøvet med at flytte til området pga de billige huslejer, men som har tøvet fordi de har været nervøse for om de har kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft, også vælger at flytte deres virksomhed til provinsen. Det er altså en ren win-win situation for alle parter.

Bedre skoler og pasningstilbud

Har du børn er der også flere fordele ved at flytte til provinsen. Skolerne er ofte nyere og mindre slidte end dem man ser i storbyerne. Det betyder blandt andet, at der ikke hænger atlas helt tilbage fra den kolde krig og skolernes andet udstyr er mere tidsvarende.

Der er en bedre normering i vuggestuerne og i børnehaverne og der er et stort og flot udbud af fritidsaktiviteter til både børn og voksne. Foreningslivet er også ofte stort og aktivt.

Flere Nyheder