Det er ikke former for en bolig, man må bo i

09 oktober 2019
admin

Det kan måske lyde lidt underligt, at der findes boliger, som man ikke må bo i, selvom de måske er opført med tanken om, at de skulle bruges til beboelse.

Men sådan hænger verden sammen, og sådan er det også herhjemme i et velstående land som Danmark. Vi skal derfor ikke tale om slumkvarterer, hvor man ulovligt opfører ramponerede boligformer med bliktage, som myndighederne kigger den anden vej angående, fordi man godt ved, at der er bolig mangel.

I Danmark hører vi også, at der er boligmangel, men reelt set er der boliger nok, det handler bare om, at prisen nogle gange kan være for høj, og så opfylder de ikke kravene for dem, der skal bruge dem.

Dette gælder specielt ved vinter- og sommerhalvåret, hvor der er mange studerende, der skal flytte akut.

Derfor forsøger en masse kommuner at lave en masse krumspring for at skaffe i det mindste midlertidige boliger til dem, indtil de kan flytte ind et mere permanent sted.

Nogle gange er dette bare ikke nok, og så gør – specielt de unge – nogle lovbrud med vilje eller delvist med vilje for at få tag over hovedet.

Det mest grelle eksempel, der var stort i 1980’erne, var at besætte tomme bygninger, der ikke blev brugt, men stadig var ejet af andre, som besætterne så valgte at indrette som boliger.

Dette er selvfølgelig ulovligt, og det er da også stilnet lidt af i nyere tid at gøre.

Mere moderne er det dog, at man tillader venner og andre at bo hos en i studieboliger, hvor man reelt kun må være en enkelt boende, så sørger man bare for at have dem boende midlertidigt og få posten leveret et andet sted.

Skal du bruge et boligselskab med gevinst og god kontrol efter reglerne, så er det med at benytte sig af www.nrsb-boligselskab.dk til at finde ens lejemål.

Flere Nyheder